Alumni House

Christopher Newport University,
Newport News, Virginia

CHRISTOPHER NEWPORT UNIVERSITY’S (CNU) campus buildings feature elements of the traditional classical orders from Tuscan to Corinthian. In keeping with the established character of the campus, Glavé & Holmes Architecture (G&HA) designed the Alumni House in the Doric order. On axis with the plaza and entry gate of the University, the building will located southwest of the Great Lawn, McMurran Hall, and the David Student Union. The new Alumni House will add stature and bring vibrancy to this area of campus.

To evoke a feeling of home, welcome, and warmth for CNU’s alumni, current students, visitors, and faculty and staff, the Alumni House is similar in style and character to a Virginia country estate house. At two stories and 11,800 square feet, various functions are planned for the building including a reception space, a sitting room, library, conservatory, conference rooms, offices and terraces. The design of the surrounding site includes a drive court utilizing pervious pavers, a tent lawn, and geothermal wells.